Baddräkt - Seahorse wing swimsuit
Baddräkt - Seahorse wing swimsuit
Baddräkt - Seahorse wing swimsuit

Baddräkt - Seahorse wing swimsuit Rea

50%

Storlek

Artikelnummer

TG-1928012267-3

Lagerstatus

SLUT

224 kr449 kr

inkl. moms

Beskrivning

Mörkblå baddräkt med printade festliga sjöhästar och snäckor från underbara Mini Rodini. Baddräkten har volanger vid benhålen och på de justerbara axelbanden för extra hudskydd. Hela tyget skyddar mot solens strålar med högsta möjliga UV-skyddsfaktor, UPF 50+.

• ECONYL®-garn

• 78 % återvunnen polyamid, 22 % elastan

• UPF 50+

• GRS-certifierat tyg

• Tillverkad i Turkiet

Varje år hamnar 600 000 ton fisknät i världshaven där delfiner, sälar och mindre fiskar fastnar. De här övergivna näten driver med de starka strömmarna och skrapar sönder världshavens havsbottnar och korallrev som är livsnödvändiga för både havens och människans hälsa och fortlevnad.

Den här produkten är tillverkad av ECONYL® — ett innovativt garn som består av 78 % återvunnen polyamid som har exakt samma egenskaper och kvalitet som nyproducerad polyamid. Garnet tillverkats av framför allt övergivna fisknät, gamla mattor och produktionsspill – vilket gör detta hållbara plagg en del av processen som bidrar till att världshaven rensas upp.

Tyget på denna produkt är GRS-certifierat vilket försäkrar att den består av miljövänligt återvunna material, som t.ex. PET-flaskor, kasserade fisknät och gamla kläder. Eftersom att Mini Rodini arbetar med produkter som riktar sig till barn tycker de att kontroller av kemikalier är extra viktigt. GRS är den strängaste certifieringen för återvunna material på marknaden idag och innefattar strikta kontroller av framför allt kemikaliehantering, men också av arbetsvillkor.

Tillverkare

Namn

Mini Rodini